Část první

03.03.2012 22:11

"Díky za odvoz, Traci!" práskla Emma zadními dveřmi. Pak je otevřela znovu, aby si mohla uvolnit cíp průhledné červené sukně, když se její sestra naklonila ven z okýnka u řidiče.
"Buďte tu v 8 připravené odjet nebo vás tady nechám."
Em výsměšně zasalutovala, pak se otočila směrem ke vchodu do obchoďáku, aniž by počkala, až se auto odlepí od obrubníku. Ani zdaleka bychom nebyly na parkovišti v 8 hodin. Hledání odvozu domů by ale nebyl problém - stačí, aby Emma vystrčila jeden bok, nahodila úsměv a chlapi z celého Texasu by jí házeli klíče k nohám.
Ale někdy je cesta zábavnější, když flirtuje s řidičem. To pak můžete pozorovat, jak moc jeho koncentrace kolísá a musí se soustředit na řízení. Ona vlastně nikdy nezpůsobila žádnou nehodu, ale pokaždé jde o něco dál, když touží překročit hranice… no dobře, všeho.
Jela jsem s ní, protože to byl úžasný příval energie a svobody - žití s Emmou bylo často víc vzrušující než můj opravdový život.
"Okay, Kaylee, tady je plán." Em si stoupla před skleněné dveře a ty se se zasvištěním otevřely. Uměle vytvořené chladno bylo spásou pro mou vlhkou kůži a přehřáté líce; Tracino auto je bez klimatizace a září v Dallasu je dost horké na to, aby se zpotil i samotný ďábel.
"Pokud to vede k Tobyho veřejnému ponížení, tak jdu do toho."
"To ano." Zastavila se před zrcadlem vestavěným do zdi hlavní cesty a její odraz se na mě ušklíbl, hnědé oči zajiskřily. "A tohle je to nejmenší co si on zaslouží. Opravdu bys mi měla nechat klíče od jeho auta."
A mě to taky totálně svádělo. Ale je to míň jak rok, co jsem dostala řidičák a nemůžu mít jistotu, že když někomu zadáme natřít práci svěží barvou - i když ten někdo je můj podrazácký ex-přítel - karma začínajícího řidiče by mě přišla zpátky kousnout do zadnice.
"Takže, co budeš dělat? Zatlačíš ho do svačinového stolu? Podrazíš mu nohy na cestě do tělocvičny? Rozepneš mu kalhoty, zatímco budeš tancovat a pak začneš křičet o pomoc?" Příliš jsem se netrápila plesovou karmou. Ale Toby by měl…
Emma se odvrátila od zrcadla, s překvapeným výrazem. Jenjsem ho chtěla vytočit a pak to roztočit s jeho nejlepším kamarádem na parketu, ale jen ta druhá věc se zdá uskutečnitelná. Možná uděláme obojí." Znovu se ušklíbla, pak mě zatáhla do prvního rohu do obrovské hlavní chodby obchoďáku, kde prostředek podlahy odhaloval první patro. "Ale nejdříve se ujistíme, že vypadáš tak dobře, že stráví každou minutu tohoto stupidního tance s přáním, aby tam byl s tebou."
Normálně nejsem moc velký shopaholik. Vyzáblý hrudník vypadá stejně dobře jak v džínech a úzkých kalhotách, tak v něčem složitějším a já musím podvědomě zvýraznit své přednosti, protože na hledání nového rande mám jen 2 dny.
Ale to z Tobyho nedělá menšího lidského švába - míň než za hodinu mě odkopne a požádá Emmu, aby s ním šla na ples. Ona s ním půjde jen kvůli plánu na pomstu, který už je z poloviny zařízený.
Takže jsem přišla do obchoďáku víkend před tancovačkou ozbrojená kreditkou mé tety a Emminým dobrým vkusem, připravená na odkopnutí metaforického šejkru přespříliš plného soli a slizu z té pijavice - mého ex-přítele.
"Měly bychom začít s…" Emma se zastavila, uchopila mosazné zábradlí a podívala se dolů na jídelní prostory v nižším patře. "Mňam. Chceš se první rozdělit o měkký preclík?"
Z jejího tónu jsem poznala, že jídlo není to, co upoutalo její pozornost.
V patře pod námi dva chlápci v zelených baseballových kšiltovkách Eastlakeské střední šoupli dva stoly vedle třetího, kde seděly čtyři holky z naší školy před nedotčenou hromadou nezdravého jídla. Kluk nalevo byl prvák jménem Nash Hudson, jehož výběr týdne - Amber, nebo tak nějak - byl už na místě. Ukázat se na plese s Nashem by mohlo být onou pomstou. Ale to se nestane. Nikdy se neobjevím na osobním radaru Nashe Hudsona.
Vedle Amber seděla moje sestřenice Sophie; kdekoliv bych poznala její zátylek. Konec konců to byla její část, kterou jsem viděla většinou.
"Jak se tu Sophie dostala?" zeptala se Emma.
"Jedna z ostatních opic ji vyzvedla dneska ráno." Důsledně mě ignorovala - bohudík - před měsícem, se stala jediným nováčkem v univerzitním tanečním týmu. "Teta Val ji vyzvedne asi za hodinu."
"Myslím si, že naproti ní je Doug Fuller. Pojď!" Emminy oči zazářily pod obrovským světlem nad hlavou. "Chci řídit jeho nové auto."
"Em…" Ale mohla jsem se jen za ní rozběhnout a vyhýbat se nakupujícím tahající tašky a malým dětem. Dohonila jsem ji na eskalátorech a jela dolů o schod nad ní. "Hej, podívej se." Kývla jsem směrem ke skupině v jídelní části, kde se jedna tanečnice právě přesouvala na druhou stranu stolu, aby něco pošeptala Dougovi do ucha. "Meredith bude naštvaná, když tě uvidí."
Emma pokrčila rameny a seskočila z eskalátoru. "Buď se sebere, anebo ne."