8.kapitola

02.03.2012 08:19
 
Pohled Belly:

 
Celou hodinu jsem měla nutkání koukat na něj. On na tom byl pravděpodobně stejně, jelikož pravé oko mu ujíždělo směrem ke mně. Nedávala jsem ale nic najevo. Myšlenky mi číst nemohl, když jsem měla přes sebe natáhnutý štít. Dneska to bylo vlastně poprvé, co jsem ráda za to, že mám tolik darů. Jenom ten trapas kdyby přišel na to, jak o něm přemýšlím.
 
Po extra dlouhé biologii jsem měla angličtinu. Probírali jsme nějakého spisovatele, ale to šlo mimo mě. Hodinu jsem měla s Alecem, ale ten na tom byl podobně. Sice nepřemýšlel nad Edwardem, ale taky nevnímal. Jeho myšlenky se točily kolem Volterry. Stýskalo se mu. Bral Felixe a Demetriho za bratry a Aro to moc dobře věděl.
Jelikož jsem nevnímala ani jednu z hodin, dopoledne uběhlo rychle. Ani nevím, co jsem měla po angličtině. Cestou do jídelny jsem se scukla s Alecem a s Jane. Ta na mě házela furt hnusný pohledy. Samozřejmě, že jsem se nedala a oplatila jsem jí to. Musel to být dost hnusnej pohled, protože na mě vykulila teď už zlatý oči a hned nato obrátila obličej na druhou stranu.
 
Takhle otočená šla až do jídelny. Tam jsme si vzali nějaké rekvizity jídla. Hned jsem šáhla po tom, co mi nejmíň smrdí. Byl to pomeranč, možná mandarinka - nevím, v tomhle se nevyznám. U dalšího pultu jsem si vzala vodu a šla to zaplatit. Když tak udělali i Alec s Jane, rozešli jsme se k jednomu volnému stolu. Byl hned vedle Cullenových. Když jsme si sedli, Alice vstala a přišla k nám.
 
"Ahoj Bello," pozdravila mě. Ostatním jen kývla a otočila se zpět na mě.
 
"Nechtěla bys jít nakupovat? Samozřejmě, že Jane může jít taky." Hmm, nákupy by byly fajn. Třeba z ní něco vymámím o Edwardovi. Ve Volteře mě samozřejmě varovaly, že Alice je shopoholic, ale na mě určitě mít nebude.
 
"Ráda půjdu," otočila jsem se na druhou stanu.
 
"Jane?" Nadzdvihla jsem obočí.
 
"Běžte samy," řekla velice naštvaným hlasem. Vstala, vzala tác a odešla.
 
Tak s ní to bude ještě těžký, bleskla Alecovi myšlenka v hlavě. Hned nato se zastyděl. Jeho milovaná sestřička přece neudělala nic strašného - jenom seřvala Volterrskou princeznu. To dělá totiž každý den.
"Dobře, o půl čtvrtý budu u Vás. Nevadilo by ti, kdyby se k nám připojil někdo z rodiny?"
 
"Samozřejmě že ne, budu se těšit." Hodila po mně úsměv a sedla si zpátky ke své rodině.
 
 
"Sice nesnáším nakupování s Alicí, ale bude tam Bella. Že bych to risknul a jel s nimi? Stojí mi to za Emmettovy a Jasperovy poznámky? Budu tam jenom jako nosič tašek, nic víc. Domluvím se s Alicí. Řeknu jí, že s nimi pojedu, když mi nebude vnucovat oblečení. Možná, že by to bylo ale nápadný… Ne, na nic nepřijde. Pojedu s nimi na nákupy." Páni, tak to bude něco. Že by byly nákupy s Alicí vážně tak strašný? No, nechám se překvapit. Ale jedno vím jistě, jestli tam bude Edward, naprosto si to užiju.